С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 798

Комисар в акция

Директорът на ОД МВР – Шумен ст. комисар Ялчън Расим стана герой в пътен екшън, след като се хвърли да спасява катастрофирали пред очите му дядо и дете по шосето Силистра – Шумен. Мъжът на 72-години и момченцето на 12 са невредими.

Ст. комисар Ялчън Расим е начело на областната дирекция на МВР в Шумен от юни 2015 година, но въпреки това всеки Божи ден пътува от дома си в каолиновското село Наум до кабинета си в областния център.

“Както си пътувам тази сутрин, виждам срещу мен от другата страна на дистанция 200-300 метра микробус. Виждам как иска да избегне препятствие на пътя, фиксирано с колове и ленти, валеше и дъжд, ръмеше, това става в 7.30. Направи рязък завой наляво, влезе в насрещното платно, поиска да се върне, но беше хлъзгаво, не можа да прибере буса в платното си и излезе през канавката пред очите ми буквално за секунди.” – разказа полицейският директор.

При близо 300 дни в годината по трасето подобни ситуации не са рядкост за комисаря – и този път стигнал до мястото на инцидента, спрял, скочил от колата и отишъл при буса.

“Беше на една страна и вътре видях глава на дете. Ходил съм на стотици произшествия, но когато всичко става пред очите ти и виждаш дете, адреналинът скача.” Освен детето в кабината имало и мъж на 75 години, шофьорът. Детето плачело, дядото и той от уплаха. Като разбрал, че не са потрошени и могат да се движат, ст. комисар Расим тръгнал да вади потърпевшите от кабината.

Бусът обаче бил на една страна, вратата се отваряла нагоре и навън, тежка, не можел да се справи сам. В този момент се задал микробус с хляб с шофьор от с. Кус, познат на комисаря. Момчето с хляба се качило върху корпуса на “Мерцедеса” и задържало вратата, а полицай №1 на Шуменско извадил нагоре първо момчето, а след това и възрастния мъж. Едва след това се обадил на дежурния в полицията.

“Понеже пътят е хубав, асфалтът е нов, пътят Шумен – Силистра е бързоскоростен и особено в зимните периоди много често засичам автомобили извън пътното платно, много пъти се е налагало да помагам и на пострадали, и на закъсали. Уплътнявам си времето извън работата.” – коментира с усмивка ст. комисар Ялчън Расим.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *