С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,533

Командирован да мами

a06738d838b02d697d99388365c8c10a

Муле, командировано в Шуменска област специално да върши телефонни измами, разкри полицията във Велики Преслав. 59-годишният измамник Красимир Желев е бил задържан след една измама и един опит да излъже втора жертва. Направил е пълни самопризнания, но може да е замесен и в още случаи.

Желев бил от Русе, а в Шумен си наел квартира. Базирал се в града за да може да отскача като го пратят до съседни селища с такси или с автобус. Така в събота на домашния телефон на 77-годишна жена от Велики Преслав се обадил мъж, който се представил се за лекар и съобщил, че за лечението не неин близък са необходими пари. За парите в старата столица отишъл командированият измамник. Прибрал 390 лева. Бабата, както обикновено се случва в полицейските бюлетини се усетила за измамата вече след случката. Подала сигнал в полицейското управление и дала много добро описание на мъжа, на когото предала парите. То не било трудно да го опише, защото на външен вид измамникът с крещящо шарени дрехи приличал на нещо средно между клоун и папагал.

Тъкмо успяла да се оплаче, когато в полицейското управление дошла друга жена. Попитала постовия полицай дали е вярно, че има голям пожар във фабрика в града. Разказала, че на домашния й телефон се обадил мъж, представил се за лекар и съобщил, че мъжа й е обгорял и са нужни пари за лечение. Полицаят успокоил жената, че няма пожар и вероятно става дума за измама. Тя уточнила, че оставила телефонната слушалка отворена, според указанията, които дал “лекаря” и тръгнала да търси пари.

Криминалистите се вдигнали на крак и след малко гастролиращият папагал бил задържан малко преди да получи парите за “операция на обгорелия съпруг”. Признал си всичко, но се правил на ударен, че не знаел, че участва в измами. Уж го наели по обява за работа и трябвало да прибира парите за някакъв лекар. Красимир Желев е задържан за срок до 24 часа в полицейския арест. Започнато е досъдебно производство. Ще се изяснява съпричастността му към други измами на територията на областта и страната.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *