С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,924

Командарев ще снима в Шумен

Известният български режисьор Стефан Командарев подготвя третия филм от своята трилогия. След „Посоки“ и „В кръг“ в края на 2021 година предстоят снимките на филма с работно заглавие „Ало“, в който част от кадрите ще се снимат в района на Шумен, съобщават от пресцентъра на Общината.

Първите двe заглавия постигнаха сериозен успех както в България, така и на световния екран. Привлякоха многобройна публика в кинозалите, телевизионния ефир, интернет и донесоха престижни отличия от международни кинофестивали. „Ало“ е поредният нов амбициозен проект на Стефан Командарев. В него отново ще вземат участие някои от най-известните и обичани български актьори.

Лентата продължава темата за икономическата и морална криза в съвременна България, за пенсионерите у нас, изправени пред унизителния остатък на живота си и оцеляването ден за ден. В центъра на сюжета е 70-годишната пенсионирана учителка Блага, която губи спестяванията си след телефонна измама. Парите е събирала, за да постави надгробен камък на наскоро починалия си съпруг. След поредица от обстоятелства около полицейското разследване по случая, тя решава да си върне парите, като започне работа за телефонния измамник. Малко по малко, жената все повече отстъпва от моралните си ценности в името на парите.

След 30 години пауза сензационното завръщане на екран на една от най-популярните български актриси от 80-те години ще изненада приятно зрителите. Режисьорът и творческия екип са поканени да гостуват на шуменци по време на майските културни празници.

Филмът е копродукция между България, Франция и Германия, а снимките са предвидени за месец ноември 2021-а в района на Шумен и Русе. Очаква се да излезе на екран през есента на 2022-ра година.

 

 

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *