С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

“Коломбина” събира 310 малки актьори

310 деца ще се включат в петнадесетото издание на детския театрален фестивал „Коломбина“, който започва на 21 март. За поредна година шуменската публика ще има възможността да се наслади на артистичните изяви на малките актьори. Стартът е в 9,30 часа в залата на Младежкия дом в Шумен. Организатор на тазгодишното събитие по традиция е колективът на ДГ ”Изворче”. Фестивалът се реализира с подкрепата на Община Шумен и любезното съдействие на Училищното настоятелство при ЦДГ № 35.

В театралния фестивал ще се включат 18 детски градини от Шумен, Добрич, Велики Преслав, Пловдив, Русе, Смядово и Дулово. В детските спектакли ще участват 310 деца, които ще се състезават за наградите: „За най-малък участник“, „Мини талант“, „Властелинът на публиката“, „Мъжка роля“, „Женска роля“, „Театрален костюм“, „Сценография“, „Адаптиран сценарий“, „Режисура“ и награда за „Музикално оформление“.

За малчуганите са осигурени индивидуални награди и значки с лого. Всеки колектив ще получи грамота и плакет, а най-добрата театрална трупа ще бъде отличена с наградата ГРАН-ПРИ „Златна Коломбина”.

Номинациите ще бъдат излъчени с помощта на компетентно жури от Шуменския университет и Община Шумен, което безпристрастно и по достойнство ще оценява представянето на всички участници.

Награждаването и закриването на фестивала ще бъде на 22 март 2024 г. от 11.45 часа в залата на Младежкия дом в Шумен.

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *