Подкрепяте ли проектокабинета на Слави?

or

гласували: 387

Колектив без награда

Без награда ще останат номинираните колективи в системата на училищното и извънучилищното образование. За наградата на Шумен се състезаваха колективите на ПГ по икономика, СУ „П. Волов“ и на НУ „Ил. Р. Блъсков“. При номинациите на експертната комисия те получиха съответно по 6, 6 и 4 гласа. При днешното гласуване в комисията по образование и наука, с председател Валентина Тодорова, при гласуването получиха съответно по 3, 2, 2 гласа от седемчленната комисия, при необходими минимум 4 гласа. Така за първи път в системата на образованието няма да бъде връчена награда за колектив.

Като човек с мотематическа мисъл Бисерка Йовчева установи, че до комисията по образование трябва да стигат най-много по две номинации, за да не се изпада в подобна ситуация, при която винаги ще има риск никой да не спечели наградата. За промяна в статута се обяви и Валентина Тодорова, която подчерта, че в него има несъответствия със Закона за училищното образование.

Гласуването на останалите номинации не предизвика проблеми и с малки изключения бе препотвърдено предложението на Експертната комисия.

За „Ученик на годината“ имаше две предложения за 12-о класници от ППМГ „Нанчо Попович“. При тайното гласуване Петър Георгиев Ангелов получи 7 гласа, а за Мира Росенова Радославова никой не гласува.

За „Учител на годината в предучилищно образование със 7 гласа бе препотвърдена номинацията на Събинка Георгиева Байнова, старши учител в ДГ „Конче вихрогонче“.

Със 7 гласа бе утвърдена номинацията за „Учител на годината в начална степен“ на Димитринка Георгиева Рачева, учител в начална степен на СУ „Йоан Екзарх Български“.

Със 6 гласа „За“ бе препотвърдена номинацията за „Директор на детска градина“ на д-р Евгения Цветанова Михова, директор на ДГ „Братя Грим“.

Със 7 гласа „За“ бе приета номинацията за „Директор на училище или обслужващо звено“ на Марияна Радева Йорданова, директор на VІ ОУ „Еньо Марковски“.

Седем гласа получи и проф д.с.н. Соня Борисова Илиева, преподавател в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ в категорията „Награда за принос в сферата на хуманитарните и педагогическите науки.

В категорията „Ученическа формация“ със 7 гласа бе утвърдена номинацията на ученическия отбор на Школа А&Б.

За „Педагогически колектив в системата на предучилищното възпитание“ бе утвърден педагогическият екип на ДГ „Пролетна дъга“, който спечели и 7-те гласа на комисията.

Шест гласа получи и проф. Кина Вачкова в категорията „Академичен и научно-изследователски колектив в системата на висшето образование. Наградата се присъжда за сборника „Приносът на възрожденците за читалищното дело“.

В категорията „Юридическо лице“ със 7 гласа бе утвърдена номинацията на фирма „Ал и КО“.

Постоянната комисия по образование и наука ще предложи утвърдените номинации на Общинския съвет, който трябва да ги гласува.  Наградите в системата на образованието ще бъдат връчени на носителите в навечерието на 24 май.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *