Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 465

Кой ще плаща?

Щета на Община Шумен за 5896 лв. е нанесъл водачът на лек автомобил „Ауди А3“ Петър П., който в неделя сутринта направи зрелищна катастрофа на прав участък по бул. „Симеон Велики“ в близост до спирка „Тракия“. 20-годишният водач, чиято алкохолна проба бе положителна, се отърва почти невредим, само с фрактура на ръката.

Не такава обаче е съдбата на трите буквално откъснати от постаментите си електрически стълба. Тях общината ще трябва да възстанови за своя сметка, като после ще си търси парите от застрахователя. Ремонтът изисква поръчка, доставка и монтаж  на нови стълбове, изкопни работи, възстановяване на ел.връзки, доставка на съпътстващо оборудване, изпитание и др. ремонтни работи, уточниха от общината. „Прегазен“ е и един пътен знак, който също ще трябва да бъде възстановен на мястото си.

Тотална щета е нанесена и на самия автомобил. Освен че предницата му е достатъчно намачкана, от силната скорост двигателят му се бе откъснал и беше „изостанал“  зад  колата.

След като застрахователят плати щетите на община Шумен, ще си търси парите от виновното лице, чиято сметка ще набъбне доста, ако към изчислените щети за 5896 лв. се добави и ремонта на намачкания автомобил или купуването на ново возило.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *