С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Код „Червен“

ОБНОВЕНА 22,00 ч.
Полицейски служители все още регулират движението и не допускат автомобили по затворените все още пътища към Русе и Силистра, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Шумен. От полицията молят водачите да спазват указанията на полицейските служители и да знаят, че когато не ги допускат да преминават по определен участък, е за тяхна безопасност.
 ОБНОВЕНА 20,30 ч.

Заради обилния снеговалеж и навявания се ограничава се движението на тежкотоварни автомобили с маса над 12 тона по АМ Хемус в посока към Варна, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Шумен.

Предупреждение за опасни метеорологични явления отправят от НИМХ-МОСВ. За днес, 26.11.2023 г., предупреждението е от трета степен (червен код) за обилни снеговалежи и бурен вятър в областите – Разград, Шумен, Силистра и Добрич, ще има виелици, навявания и образуване на преспи. В областите – Русе, Велико Търново, Търговище, Сливен, Ямбол, Бургас и Варна е в сила втора степен (оранжев код) за силен и поривист вятър, валежи от сняг.

Затворен към 06:00 часа сутринта поради намалена видимост е път I- 2 Шумен- Разград- Русе. Поради навявания за всички моторни превозни средства е затворен пътя Шумен – Силистра, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Шумен. Въвежда се временно ограничение на движението по Ришкия проход за тежкотоварни автомобили с маса над 12 тона. Изградени са контролно – пропускателни пунктове. Екипи на полицията са на място и следят за спазването на въведените ограничения.

Около 03:30 часа в дежурната част на областната дирекция е постъпил сигнал за настъпил инцидент на пътя Шумен – Велики Преслав. Изпратеният на място екип установил, че служител на пътноподдържаща фирма извършвал оглед на пътя и на опасно надвисналите клони. Ударен бил от водач на лек автомобил Опел. Откаран е за преглед в шуменската болница, към прегледите продължават и няма конкретна информация за състоянието му.

От ОДМВР-Шумен отправят апел към водачите: Информирайте се за пътната обстановка преди да предприемете пътуване, шофирайте внимателно, защото е вероятно на места да има заледявания по пътя. Да спазват безопасна дистанция и да не предприемат бързи и рискови маневри.

Снимки ОДМВР-Шумен

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *