Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 324

Ковид зона в ДКЦ1

 

Кабинет за пациенти със съмнения за Covid-19  ще започне работа в ДКЦ 1 в Шумен през следващата седмица. Очаква се това да стане от 25 ноември, сряда, а работното време ще е от 8.00 до 16.00 часа всеки делничен ден. Това стана ясно на среща по-рано днес в общината с директора на здравното заведение д-р Магдалена Ангелова, съобщават от пресцентъра на Общината.
Ковид зоната е обособена в северната част на сградата, на мястото на бившата детска консултация и бившата неотложна помощ. Помещенията разполагат с отделен вход, кабинет за клиничен преглед, още един кабинет и манипулационна за извършване на медико-диагностични изследвания. Прегледът, закупването на антигенните тестове и изследването с тях ще се извършват със собствени средства на общинското дружество до сключване на договор между ДКЦ 1 и НЗОК.
В момента се подготвя график на дежурствата, в който ще се включи целият екип на центъра – лекари, медицински сестри и лаборанти. Целта е да се помогне за по-бързото диагностициране на пациентите със симптоми на коронавирусна инфекция и максимално да се улеснят гражданите и да им се спести разхождането по различни кабинети.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *