Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 585

Книга за лекаря

Изпитанието Covid-19 вълнува не само възрастните, но и децата. Прекарвайки голяма част от учебния си ден в любимата си виртуална среда, учениците ежедневно споделят своите мисли и тревоги. По случай Международния ден на здравето и по време на дистанционно си обучение учениците от IV a  клас на СУ „Йоан Екзарх Български” – Шумен са написали своето послание към всички специалисти, които се грижат за нашето здраве. Днес те представят своя съвсем нов продукт – електронна книга. Тя е създадена по идея на началния учител, Севдалина Петкова, и е реализирана от класния ръководител на учениците, Петя Боянова. В час по български език и литература под ръководството на Севдалина Петкова, учениците от IV а клас са разсъждавали върху въпроса: „Кои са героите на днешния ден?“. Четвъртокласниците спонтанно достигнали до извода, че това са хората от „предната линия“ – медиците. Решили да се включат по свой начин в общата кампания за подкрепа на медицинските работници – с вяра, със слово, с талант.

Книгата съдържа съчинения на четвъртокласниците на тема: „Човекът с главно „Ч”, както и рисунките на учениците, от часовете по изобразително изкуство, с които се присъединиха към призива на италианските деца: „Всичко ще се оправи!”.

Със своя труд и креативност четвъртокласниците изразиха своето уважение и признателност към тези, които са ги научили на „А и Б“ и към всички медици, които ежедневно се борят за човеки животи. Децата показаха на възрастните, че са научили най-важния си урок – да бъдат добри и да умеят да показват и предават доброта на тези, които идват след тях.

Ето и Съдържанието на книгата.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *