С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 835

Кмет с пробация

Жечко Станев - кмет на с. Мараш.

Жечко Станев – кмет на с. Мараш.

Селски кмет беше признат за виновен и осъден на пробация заради съучастие в изготвянето на документ са невярно съдържание. Осъденият е Жечко Станев Нейчев (ГЕРБ), който беше избран през 2011 година за кмет на село Мараш.

 
Според материалите по дело 1164 на Шуменския районен съд случаят, за който Нейчев станал подсъдим се случил през 2014. Обвинението приело за безспорно установено, че като длъжностно лице – кмет на село Мараш в кръга на службата си и в съучастие с друга извършителка и подбудителка на 20 октомври 2014 година направил нотариална заверка на подпис, удостоверяващ прехвърляне на индивидуална партида за допълнително задължително пенсионно осигуряване от един пенсионен фонд в друг.

 
Така Нейчев сгазил чл. 311 ал. 1 от Наказателния кодекс, който казва, че за удостоверяване на неверни обстоятелства с подпис от длъжностно лице в документ, който после да бъде използван, съдът дава до 5 години затвор. Деянието е извършено виновно и с пряк умисъл, заключва съдия Красимир Кръстев.

 

Кметът обаче се разминава с решетките и получава наказание пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 10 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия срок.

Коментари

  • шуменка юни 25, 2015 в 9:06 am

    те окрадоха България а няма никой осъден, а за един подпис и то за прехвърляне на въздушни пари от едно място на друго цели 10 месеца пробация е може и да имаме малък напредък с измамите в БГ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *