Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 706

Кмет за месец

За месец, докато трае предизборната кампания, сегашният зам.-кмет по икономическо развитие Росица Антонова, ще заеме временно длъжността кмет. Управлението на общината ще падне на нейните плещи до избора на нов градоначалник. Кандидатурата й трябва да бъде гласувана на предстоящата, последна за мандата, сесия на Общинския съвет в Шумен, насрочена за 19 септември. Дневният ред бе утвърден на заседание днес на Консултативния съвет, свикан от председателя проф. Борислав Беджев.

Временен кмет ще избират съветниците и за с. Мадара, където избраният от листата на АБВ Кирил Кирилов предпочете да продължи трудовата си кариера в Америка, където ще получава значително повече. В Мадара най-вероятно заплатата му до избора на нов кмет ще получава сегашният секретар на кметството.

Съветниците ще трябва да вземат решение за пребазиране на Дом за стари хора, чието реновиране трябва да завърши до изборите. Очаква се за церемонията по откриването на обекта да дойде и премиерът Борисов, чието правителство отпусна доста средства за довършване на бившите казарми и за превръщането им в модерен дом за възрастните хора.

Пребазиране ще има и за социалния патронаж. Сега ястията се приготвят в с. Царев брод. След като вече приключи проектът за саниране на СУ „Трайко Симеонов“ и там бе обособена голяма кухня, патронажът ще се премести в училището. Ще се обсъжда и идеята за кандидатстване с проект за откриване на  Дневен център за хора с увреждания в блоковете на бул. „Мадара“.

Съветниците ще изслушат и отчета за изпълнението на бюджета към полугодието. Ще вземат решения за продажба на няколко общински жилища и имоти, както и за изготвяне на парцеларни планове.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *