С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Кметът посрещна баскетболистите на Математическата

Баскетболният отбор на ППМГ „Нанчо Попович“, който достойно представи България и Шумен на Световното ученическо първенство по баскетбол в Макао, Китай бе гост днес на кмета на Шумен проф. Христо Христов. В срещата участваха и зам.-кметовете по финанси и по образование и култура Десислава Петрова и Виктория Ковчазова.

Младите баскетболисти разказаха за впечатленията си от първенството и спортната инфраструктура в Китай. „Нашата група беше най-силната, в която имаше и най-оспорвани мачове, като един от съперниците ни в нея – Гърция, стана шампион. В тази група бяха и бронзовите медалисти – отборът на Турция. Нивото на баскетбола беше много високо. Играхме срещу добри противници“, каза капитанът на отбора Станислав Бънков.

Треньорът на отбора Галя Димитрова обясни, че голяма част от мачовете са били равностойни, но представянето на момчетата е било на ниво. За честта да свири един от решаващите мачове в първенството разказа българският съдия Георги Железов. Според него нивото на турнира е много високо. „За съжаление тук, в България, не съм виждал толкова високо ниво. Срещите бяха много оспорвани. Много се радвам за нашия отбор, който показа дух“, каза Железов.

Кметът проф. Христов подари на директора на училището Вилиола Любенова знамето на Шумен, с което изпрати момчетата за Китай, за да го пазят като реликва. В знак на благодарност за достойното им представяне кметът подари на всеки автобиографичната книга на живата легенда на българския футбол Христо Стоичков.

Отборът на ППМГ „Нанчо Попович“ зае 13 място в крайното класиране. Надпреварата се състоя в периода от 24 юни до 2 юли. В нея участваха ученици от 37 държави. Отборът на шуменци попадна в една от най-тежките групи – с отборите на Китай, Гърция, Турция и Кипър. Момчетата имаха възможност да се изправят срещу отборите на Чили, Макао (домакини) и Хонконг и се класираха във втората осмица.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *