Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 430

Кметът: Попътен вятър!

Преди 11 години, в началото на първия си мандат, за пръв път кметът на Община Върбица инж. Мердин Байрям покани на “прощална среща” тогавашните абитуриенти в своя работен кабинет. И тази година, в навечерието на 24-ти май, зрелостниците от СУ “Св. Паисий Хилендарски” гр. Върбица днес отново бяха посрещнати от него заедно със своите класни ръководители, информират от пресцентъра на общината.

Инж. Байрям не пропусна да попита всеки от 38-те випускници на трите класа накъде смятат да поемат, кои са науките които ги вълнуват и на кои от тях ще се посветят. Младите хора го информираха за намеренията си да продължат образованието си в различни области – от българска филология, икономика, геодезия, стоматология, начална детска педагогика, логопедия, до компютърно програмиране. Градоначалникът ги осведоми какви специалисти са особено необходими на община Върбица. Запозна и трите випуска с решение на Общински съвет, по силата на което студенти от специалностите медицина и архитектура могат да станат стипендианти на общината, при условие, че след завършването си, ще се върнат да работят 5 години на нейната територия.

В края на емоционалната традиционна среща, общинският кмет връчи на всеки зрелостник плик със символична парична награда и им пожела здраве, щастливи абитуриентски вълнения, попътен вятър и покорени мечти за едно красиво бъдеще в живота на всички.

Където и да сте драги младежи знайте и помнете, че вратата на община Върбица ще бъде винаги отворена за вас!”, каза в заключение градоначалникът.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *