С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,924

Кметът пише на премиера за водата

Във връзка със спирането на водата кметът на Шумен Любомир Христов изпрати писмо до министър-председателя Гълъб Донев с искане държавата да помогне на ВиК-дружеството за разрешаване на неуредените финансови отношения с „Енерго-Про Продажби“ АД и „Енергоразпределение Север“ АД.

В обръщението си към министър-председателя г-н Гълъб Донев кметът Христов пише:

„Във връзка със създалата се неблагоприятна ситуация за жителите на община Шумен и бизнеса в региона поради прекратяване на електрозахранването на обекти на ВиК – Шумен ООД, както и последвалото спиране на питейната вода се обръщаме към Вас с настояването за спешна намеса на държавата и за разрешаване на възникналия проблем”, пише кметът в обръщението си до премиера.

“Информираме Ви, че в резултат на получените в Община Шумен писма от „Енерго-Про Продажби“ АД и „Енергоразпределение Север“ АД, с които бяхме известени за предстоящите тогава действия поради неуредени финансови отношения на ВиК-оператора, изпратихме запитване (изх. № 26-00-1098 от 26.04.2023 г.) до ръководството на водното дружество. В него се посочва, че общинската администрация очаква да получи бърз отговор за предприемането на мерки и действия  с цел да се предотврати предстоящото прекъсване на електрозахранването, което неизбежно би довело до нарушаване на нормалното водоснабдяване за населението и промишлеността на територията на общината. До този момент такъв отговор не сме получили, за съжаление”, пише в обръщението си Христов.

“Уважаеми г-н Донев, с това писмо изразяваме нашата загриженост и безпокойство от задълбочаването на проблема. Община Шумен, населението и бизнесът са коректни платци, въпреки че плащат една от най-високите цени за вода в България, и очакват да получат коректно отношение и качествена услуга от водното дружество. От друга страна, споделяме и тревогата си, че честата смяна на ръководния екип на ВиК – Шумен ООД е сериозна предпоставка както за компрометиране на управленската политика на оператора, за оперативна реакция при възникване на конкретни проблеми, така и за вземането на дългосрочни решения и предприемането на действия за тяхното реализиране.

От името на гражданите на община Шумен отново отправям към Вас апел за спешна намеса на държавата като основен акционер в собствеността на дружеството за излизане от създалата се ситуация.“, завършва писмото на шуменския кмет до премиера Гълъб Донев.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *