С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,925

Кметът: Обещах 100% асфалт

Кметът на Върбица инж. Мердин Байрям си е поставил цел – 100 асфалт за града и селата в общината. Той продължава целеустремено да реализира задачата си – без държавни средства, без европроекти, а само и единствено с генерирани приходи на общината и на този етап успява да надхвърли 90% повсеместно асфалтиране на улици в селата и в града. Резултатите са показателни за това как трябва да се работи, колко трябва да го е грижа всеки кмет, на когото хората са гласували доверие.

Програмата за асфалтиране е в ход и през есенните дни. Завърши асфалтирането на десет улици в с. Методиево. Продължава асфалтирането и в с. Крайгорци.

Приключи асфалтирането на плануваните за тази есен улици във върбишкото село Божурово. Сега селото вече има 90% асфалтирани улици. Наред с асфалта, инж. Байрям се грижи и за екологията като върху старо селско сметище в селото беше изграден нов Парк за отдих с много цветя, зелени алеи, фонтан и кът за най-малките.

Ние трябва да използваме всеки есенен ден с благоприятно време, за да приключим и този тур на асфалтиране по нашите населени места навреме и качествено.”, казва инж. Мердин Байрям, докато инспектираше свършената работа по обектите в с. Конево. Жителите на селото имат повод за радост – приветливи и чисти са новите им асфалтирани улици, част от които никога не са имали асфалтово покритие.

В с. Ловец, откъдето се открива една необятна и много красива гледка към едно от големите водохранилища на България – яз. Тича, голяма част от улиците са павирани и асфалтирани. През последната седмица строителните бригади положиха асфалт на още осем улици в селото.

Крайгорци

Вместо кални локви и коловози пред фасадната част, днес около реновираното училище, с просторни стаи и ново парно отопление в с. Иваново вече има асфалтирана улица. Жителите на селото се радват и на още три новоасфалтирани улици.

За мащабните строителни работи общината имаше нужда допълнително и от нова техника. Чрез открита процедура по Закона за обществените поръчки бе доставен един мини багер и един чисто нов комбиниран багер-товарач. марка​ “CASE 580SV”, произведен през настоящата 2022 година. Общата стойност на договора с ДДС е 163 588,48 лева.

Божурово

На церемонията по пускане на машините в ход кметът инж. Байрям пожела много завършени в срок и отлично качество строителни обекти, след което разби бутилка шампанско в корпуса на техниката за късмет, сполука и безаварийна работа. Обновяването на общинския автопарк продължава със средства от генерираните приходи на общината Работата по преасфалтирането продължава и през есента. Още много малко е нужно, за да достигнем заветните 100% асфалтирани улици из цялата община“, казва инж. Мердин Байрям с удовлетворение.

Конево

Ловец

Методиево

Нова техника, закупена с общински пари.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *