С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,523

Кметът: Няма да ви разочаровам

Моето мото продължава да бъда „Правим и строим и невъзможното за община Върбица, а постигнатото ми дава основание да гледам по-уверено напред, за да чертаем по-амбициозни планове и проекти за община Върбица. Няма да ви разочаровам“. Това заяви при откриването на традиционния есенен панаир в герловската община кметът инж. Мердин Байрям, който уверено се отправя към четвърти пореден мандат. Работим във всички сфери, обърна се той към множеството – фактите са пред очите ви. Показахме, че имаме воля да решаваме стари залежали проблеми. Това че успяваме, е плод на много усилия и работа. Още много идеи имам за добруването на всички ни, имам волята и нужния заряд да ги превърна в действителност. Много е задължаващо да поискаш доверие, да го получиш и да го оправдаеш. Но моите обещания винаги са били равни на възможностите ми. Народът ми е повярвал и аз му вярвам“, каза в речта си инж. Байрям.

Пред събралото се множество той очерта и приоритетите си за предстоящия мандат, ако бъде избран от съгражданите си. Знаете, че приоритет ми е развитието на лечебния извор, развитието на туризма и курортното дело. Там ни е силата и когато и Върбишкият проход стане факт, всичко от самосебеси ще си дойде на мястото“, каза кметът. И подчерта нещо много важно: „Можем да бъдем силни, само когато културните, етническите и религиозните различия биват гарантирани. Това е наша философия и аз съм се стремял да не излизам от тази рамка.“

Празникът започна с шествие, в което се включиха малки и големи жители от града и общината, водени от градоначалника с целият си екип, председателя на общински съвет, заместник кмет, общински съветници, кметове по населени места, децата от детските градини на общината, ученици, учители, служители от всички държавни институции, спешен медицински център, читалища и гости на Върбица.

Мажоретен състав на спортен клуб “Ритмик” от Шумен внесе допълнителен цвят по време на шествието, а хората се радваха на красивите им хармонични изпълнения.

По повод празника поздравителни писма община Върбица получи от Националното сдружение на общините в Република България и Асоциацията на българските градове и региони след което, пищна заря разпръсна разноцветни букети над града.

Културната програма в панаирната нощ започна с изпълнение на девойките от спортен клуб “Ритмик” – Шумен, които бяха последвани от танците на възпитаниците на СУ ”Паисий Хилендарски”, гр. Върбица.

Програмата продължи до късно с концерт на поп-фолк изпълнителя Фики, а публиката пя и танцува под емоцията на любимите песни.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *