С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Кметът в Контролния съвет на НСОРБ

Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република  България избра състава на Управителния и Контролния си съвет за мандат 2023 – 2027 г. Гласуването за листата от номинирани се извършва тайно от всички делегати на двудневен форум, който се проведе в столицата, съобщават от пресцентъра на община Шумен. Представители в ръководния орган имат общините от всички райони в страната.

За първи път кметовете на четирите най-големи града в страната влизат в ръководството на НСОРБ. От региона, в новата листа на членовете на Управителния съвет е избран кметът на община Върбица Мердин Байрям.

За член на Контролния съвет е избран проф. д-р Христо Христов – кмет на община Шумен. Контролният съвет e контролен орган на НСОРБ, който се състои от 5-ма членове, избрани от Общото събрание за срок от 4 години. Той контролира изпълнението на решенията на Общото събрание и Управителния съвет, на бюджета на Сдружението и следи за спазването на Устава на организацията.

Делегатите в Общото събрание на НСОРБ с тайно гласуване днес избраха и  председателите на Управителния и Контролния съвет. За председател на Управителния съвет е избран Даниел Панов, кмет на община Велико Търново. Кметът на община Сърница – Неби Бозов е новият председател на Контролния съвет.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *