Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 706

Кметска визита

Кметът на Шумен  Любомир Христов се срещна с учители в село Царев брод по покана на директора на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” Тихомир Трифонов. Посещението е част от поредицата срещи и разговори, които той проведе през учебната година. В началото на срещата Тихомир Трифонов представи училището и благодари на колегите си за усърдната работа.

“Още когато спряхме отпред, минахме през двора и влязохме във входа, разбрах, че това е различното училище, както гласи вашето мото. Училището наистина е добрият пример и аз ви поздравявам, защото виждам, че всеки от вас е лично ангажиран училището да стане привлекателно за децата”, каза Христов още в началото на срещата. Животът в училището и работата с учениците личи по снимките, които разказват за ежедневието и празниците, по рисунките и стенописите, подредените кабинети и зали. “Сигурен съм, че учители и ученици идват с желание и всички заедно сте направили това място свой втори дом”, каза още кметът.

Тук се обучават 113 ученици, от които 62 ежедневно пътуват от Коньовец,  Филиал Депо, кв. Макак, кв. Мътница, ИЗЦ, Велино, Златна нива, с. Мадара. Най-новата, записана в първи клас ученичка от началото на тази седмица, е от с. Тимарево. Вече е сформиран първи клас с 16 ученици, което означава, че макар и на долната граница паралелката е с нормална пълняемост. От 17 педагози, 15 са на щат, а двама са външни лектори, обясни Тихомир Трифонов.

По време на разговорите Любомир Христов припомни, че през последните три години Шумен е една от общините в България с най-много инвеститори и необходимост от работна ръка – и квалифицирана, и неквалифицирана. Той сподели, че според него още от началото на  прогимназиалния курс училищата трябва да започнат да работят за професионалната ориентация на децата. Кметът пое ангажимент през следващата учебна година със съдействието на общината да се организират посещения в шуменски предприятия и беседи за различните професии.

На въпрос за съдбата на кухнята на социалния патронаж и настояването училището да си възстанови отнетото пространство кметът припомни, че ремонтът на помещението в Шумен се очаква да завърши през есента и от следващата учебна година ще може да се използва и останалата част от столовата. “Разбирам необходимостта от нови училищни автобуси. Направили сме заявка пред министерството и се надявам искането ни да бъде одобрено”, обясни кметът на въпроса дали може поне единият от старите и много амортизирани училищни автобуси може да бъде подменен.

По време на срещата бяха обсъдени и други въпроси, свързани с поддържането на града и общината. “Приемам, че имаме още много работа да вършим като ръководство и да се организираме по-добре. На едно мнение сме обаче, че ние като граждани трябва да сме по-добри стопани на своя град, тъй както учители и ученици са добри стопани на това училище”, сподели още Христов.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *