С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

„Ключ на Шумен“ за Фикрет Индже

Общинският съвет в Шумен удостои Фикрет Индже, мажоритарен собственик на Алкомет“ АД, с най-високото почетно отличие „Ключ на град Шумен“. Гласуването бе явно и решението бе взето с 33 гласа „за“, без „против“, двама съветници от „Възраждане“ се въздържаха. Фикрет Индже става първият носител на това почетно отличие.

Наградата е учредена през 2011 г., но досега за връчването й не е имало предложения.

Според Статута за символите, почетните знаци и звания на община Шумен, „Ключ на град Шумен“ се връчва на правоспособни български или чуждестранни физически лица – държавни, правителствени ръководители или такива на международни организации; политически лидери – с международно признание, за тяхната дейност по укрепването на световния мир, защитата на човешките права и утвърждаването на демократичните ценности; стратегически инвеститори – обвързали трайно своята икономическа дейност с икономиката на Общината; общественици – с изключителни заслуги за гражданите на Община Шумен.

Почетните отличия обичайно се връчват в Деня на Шумен 11 май. Това е и най-подходящият ден за връчване „Ключ на град Шумен“.

Общинските съветници определиха и носители на златна значка на Шумен. Това са поетесата Роза Боянова и Боряна Колева, ръководител на фолклорен танцов ансамбъл „Веселяче“.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *