С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 167

Клубове за хората с увреждания

Областният съвет за хората с увреждания в област Шумен проведе заседание под председателството на областния управител д-р Владимир Йолов. Коментирани бяха възможностите за осигуряване на самостоятелни помещения за клубна база за дейността на Регионалната организация на Съюза на инвалидите, съобщават от пресцентъра на областната администрация. Този проблем беше поставен от председателя на регионалната организация на Съюза на инвалидите Иванка Казакова при нейна предходна среща с областния управител и беше потърсено съдействие от Областна администрация, защото местните организации на съюза нямат самостоятелна клубна база в общините Шумен, Велики Преслав, Хитрино и Никола Козлево.

На днешното заседание стана ясно, че община Никола Козлево ще осигури такова помещение, като предстои решение на Общинския съвет в тази посока. С останалите три общини ще бъдат проведени работни срещи през следващата седмица, на които ще бъдат поканени и представители на общинските организации на Съюза на инвалидите. Целта е да бъдат обсъдени всички възможности и да бъде намерен оптимален вариант за клубна база във всяка от общините за развитие на дейността на съюза.

По предложение на областния управител регионалната организация на Съюза на инвалидите и регионалната организация на Съюза на слепите ще подготвят информация за най-проблемните места в общините по отношение осигуряване на достъпна архитектурна среда. На следващ етап ще се търсят възможности заедно с общините да се решават тези проблеми. Областният управител се ангажира да проведе отново срещи с кметовете на общини относно извършване на засилен контрол при изпълнението на строителни обекти за спазването на всички нормативно заложени изисквания за изграждането на достъпна архитектурна среда.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *