С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 167

Класиране в конкурса

Близо 300 творби участваха в тазгодишното издание на Националния конкурс „Природата – моето вдъхновение“, организиран за 27-ми път от ДПП „Шуменско плато“. Учениците представиха 107 рисунки, 26 приложни творби, 57 презентации и 95 разкази и стихчета по темата. За пръв път участват деца от Вълчедръм, Кюстендил, Кърджали, със значителен брой творби се включват ученици от Бургас, уточняват от пресцентъра на Парка. В настоящото издание на конкурса част от наградите са осигурени от приятели на Парка. Банковата институция Easy Credit, с която Дирекцията има споразумение за поддържане на заслон „Теменуга“, предоставя награди за малките художници, като някои от творбите ще красят в офисите на фирмата. Подаръци собствена продукция, подготвиха за отличените и от Центъра за социална интеграция и рехабилитация на хора със зрителни увреждания.

За творческото интерпретиране на темата „Природата-моето вдъхновение“ при рисунките първенци са второкласникът Виктор Христов от Дулово и Самуил Узунов, от Арт Школа при ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“, Шумен. Шуменската ученичка Деа Иванова взе приза при приложните творби. Колективните награди тази година са за 2 б клас от СУ „Хан Исперих“, Нови Пазар и за 5 б клас от СУ „Панайот Волов“, Шумен

За своите литературни творби са наградени Калоян и Николай Хаджистойчеви от Сливен и Мартин Спасов от Шумен.

За изразеното лично отношение и творчески подход при презентациите първите места са за Вяра Пенчева от Габрово и Жанет Генова от Добрич.

Творбите ще бъдат подредени в изложба в административния център на ДПП „Шуменско плато“ в лесопарк Кьошковете, която остава постоянна до провеждането на следващия конкурс.

Класирането е публикувано на интернет страницата на ДПП „Шуменско плато“.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *