Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 706

Кино в съда

Филм по Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури.“ представи пред шуменската общественост ръководството на окръжния съд в Шумен. В зала 9 на съдебната палата “киноафишът” предложи симулативния процес под формата на филм “Съдебен процес – Грабеж и разпространение на наркотици в двора на училището”.

За участието на съда в образователната програма през годините от 2014 досега разказа председателят на ОС съдия София Радославова.

Главни герои в лентата са ученици от настоящия 11 “б” клас на СУ „Йоан Екзарх Български“, които са работили в предходната учебна година над 100 часа по презентираните продукти и участват в Образователната програма за трета поредна учебна година.

За представянето на филма дойдоха Окръжният прокурор Маргарита Георгиева, административните ръководители на Районен съд – Шумен и Районна прокуратура-Шумен, омбудсманът на община Шумен Иван Капралов, ректорът на Шуменския университет проф.Георги Колев, председателят на адвокатския съвет в Шумен адвокат Галина Бонева, директорите на училищата-партньори на съда по Образователната програма, съдии и служители от Окръжния съд. А специални гости бяха учениците от 11 “б” клас на СУ „Йоан Екзарх Български“. В края срещата те получиха диск с филма и награди, връчени им от председателя на съда София Радославова.

Грамота за дългогодишно и ползотворно сътрудничество получи и училището, в лицето на директора Валентина Тодорова. За изключителен граждански принос в укрепването на публичния образ на Окръжен съд – Шумен бяха отличени Ася Йорданова от ОДМВР на МВР – Шумен и операторът Николай Николов.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *