С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Киберпедофил в Шумен

© 2016 Министерство на вътрешните работи. Всички права запазени.

Огромно количество компютърна техника и носители иззеха спецполицаи от дома на 27-годишен мъж в Шумен, който разпространявал файлове с детска порнография чрез приложение за чат-комуникация, съобщи пресцентърът на МВР. “Данните по разследването са допълнени благодарение на сътрудничеството на ГДБОП с техните канадски колеги.” казали от МВР. Операцията е проведена под наблюдението на Районна прокуратура – Шумен и е част от продължаващите действия на ГДБОП за неутрализиране на престъпна дейност, свързана със сексуални посегателства над деца.

 

В хода на предварителна проверка, извършена на 27 февруари от служители на териториалното звено „БОП“ в Шумен и колегите им от главната дирекция, е засечен разпространител на порнографски материали.

 

При последвали претърсвания в града са иззети огромно количество компакт дискове, лаптопи и настолни компютри, външни хард-дискове, флаш-памети, както и мобилния телефон на 27-годишния извършител. Според събраните до момента данни, той използвал приложение за чат-комуникация, за да разменя файлове, съдържащи детска порнография, с други потребители с подобни интереси. Мъжът е разкрит, въпреки завидните му компютърни умения и опитите му да прикрива следите си във виртуалното пространство, съобщиха от МВР.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *