Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 155

Квартет за двама

Тази неделя, 18 април, на шуменска сцена гостува Театър “Възраждане” – София с брилянтната комедия “Квартет за двама” от Анатолий Крим. Специално за шуменската публика представленията ще бъдат две – от 17,00 и от 19,00 ч. в камерна зала на ДКТ „В. Друмев”, информира зам.-директорът на театъра Дияна Христова..

Спектакълът “Квартет за двама” /12+/ представлява брилянтен, категоричен, вълнуващ разрез на човешките отношения. На връзката между мъжа и жената, на вариациите на любовта. Никой няма да остане равнодушен към този богат на хумор текст на украинския майстор Анатолий Крим, в чието ядро попада композиторът Евгений Александрович. Денят на неговия шейсети юбилей ще се окаже голямата поанта не само в творчеството, но и в емоционалния му свят.
Дуетът – съпрузи с 25-годишна семейна търпимост, постепенно нараства на трио (любовницата, която мъжът вкарва за паралелно съжителстване в дома им), след което се превръща в квартет (с новопоявилия се любовник на съпругата). От комедия тип “мила, влюбих се в друга жена, но… нямам никакво намерение да се изнеса от апартамента” през серия от комедийни ситуации със сравнително интелигентните отмъщения на съпругата, до трагикомедия на финала – всеки попада в собствения си капан, защото “25 години от живота, макар емоцията да е друга, не се късат като лист от календара”.  И режисьорът интелигентно щрихира днешния Салиери в действие.
Често в живота на човек настъпват моменти, в които се запитва: А, сега накъде? Как да продължа нататък, когато желанието, вдъхновението и любовта са избледнели, дори изчезнали? С какво и как бих могъл да ги провокирам отново, да стимулирам в себе си поривите на младостта? И тези въпроси са съвсем нормални, защото човек винаги иска да бъде харесван, желан и обичан.

Режисьор на постановката е Владимир Петков, сценография- Петър Митев. Участват актьорите Татяна ЗаховаРоберт ЯнакиевВиктория НиколоваБоян Младенов.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *