С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Качество на водата в обществените чешми

С отклонения по микробиологични показатели е водата от обществените чешми: до к-с „Кьошковете”; в кв. „Дивдядово“, ул. „Поройна“ и в местност Бабешкия мост, в кв. „Б. Българанов“. Водата от тези чешми не следва да се ползва за пиене. Това сочат  резултатите на Районната здравна инспекция в Шумен при извършеното пробонабиране  на  06.02.2024  г. и проведения лабораторен контрол на водата от осем местни водоизточника в гр. Шумен.

Изследването показва, че годна за пиене е водата от чешмите в кв. „Дивдядово“, ул. „Изворна“ до комплекс „Бохеми“; на кръстовището на ул. „Тетово“ и ул. „В. Левски“ (срещу Томбул джамия); на ул. „Янко Сакъзов”; на разклона за с. Кочово по пътя от с. Лозево за с. Новосел и чешма №2 по пътя за с. Лозево отговоря на нормите по всички изследвани показатели.

От РЗИ-Шумен уточняват още, че получените резултати отразяват моментното състояние на водата от местните водоизточници. Качествата на водата от тях зависят изцяло от метеорологичните условия, тъй като не се извършва допълнителна обработка (дезинфекция).

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *