Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 824

КАТ в градината

Реални ситуации от пътното движение пресъздадоха възпитаници на Детска градина “Дружба” на специално изградена площадка по пътна безопасност, разказа говорителят на ОДМВР Ася Йорданова.

В пресъздадената реална ситуация служители на сектор „Пътна полиция“ към областната дирекция следиха дали децата допускат грешки. Оказа се, че безупречно познават сигналите на светофара, знаят къде имат право да пресичат и къде могат да управляват велосипеди. Беседата е част от подготовката за датата 22 септември, която е обявена за Ден без автомобили. Пътните полицаи Мирослав Миронов и Йоана Йорданова им напомниха да управляват велосипеди и  тротинетки само на разрешените за това места. Запитани как трябва да пресичат по пешеходна пътека, когато са с велосипеди малчуганите единодушно дадоха правилен отговор -колелото по пътеката се бута.

Полицай Мирослав Миронов нагледно показа за какво да внимават като пресичат по пешеходните пътеки. Напомни им, че трябва да се оглеждат  от двете страни на пътното платно за идващи автомобили и да преминават  бързо, без да бягат.

Експерти от РИОСВ – Шумен им напомниха, че движението с колело или пеша е здраве и че така пазим околната среда и намаляват емисиите от вредни газове от автомобилите.

Коментари

  • Атанас септември 18, 2019 в 6:06 pm

    Тази детска градина е може би единствената с тези крастовища и светофари Браво на тази детска градина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *