С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

„Като звездите“

14-ото издание на Националния пътуващ фестивал за деца в неравностойно положение „Като звездите“ се провежда днес в зала „Арена Шумен“. Във форума участват над 200 деца от социални и образователни институции от цялата страна, които се представят с музикални, танцови изпълнения и рецитиране на стихотворения, съобщават от пресцентъра на общината.

Зам.-кметът по здравеопазване и социална политика Светлана Маркова приветства участниците. „Радвам се, че виждам толкова много деца, които ще се изявят и ще покажат своите таланти. Надявам се, че фестивалът ще се превърне в един празник, изпълнен с много веселие и хубави емоции. Пожелавам успех на всички“, каза Светлана Маркова. От името на организаторите тя получи благодарствена грамота и плакет за оказаната подкрепа от страна на Oбщина Шумен.

По време на откриването мажоретките от спортен клуб „Ритмик“ и танцьорите от Ансамбъла за народни песни и танци „Шумен“ поздравиха със свои изпълнения участниците и гостите на фестивала.

Фестивалът няма конкурсен характер. За всички участници са предвидени предметни награди, осигурени от спонсори. Целта на фестивала е да привлече общественото внимание към талантите на децата в неравностойно положение, да им осигури възможност за изява и да повиши социалната им адаптивност, за да преодолеят чувството на изолираност от обществото.

Националният фестивал за деца в неравностойно положение „Като звездите“ се организира от Сдружение „Поощряване и подпомагане на детски таланти – Вега“, гр. Варна. Всяка година той се провежда в различни градове на страната. Тазгодишното 14-то издание е под патронажа на президента на Република България Румен Радев, Министерството на културата и кмета на община Шумен Любомир Христов.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *