Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 411

Като за начало

 

Три контейнера за разделно събиране на отпадъци от опаковки, поставени пред оградата на медицинския филиал на ул. „Петър Парчевич“ до болницата в Шумен, са били запалени в дните около Нова година. За съжаление това е поредният случай, в който съдовете за смет вандалски се унищожават не само в празнични, но и в делнични дни, коментира Живка Атанасова, главен експерт „Екология“ в Община Шумен.

Обиколка на инспекторите по чистотата из града в първия работен ден на 2021-а година показа, че освен съдовете за отпадъци жертва на вандали са станали автобусни спирки, пейки, кошчета и осветителни тела по детски и спортни площадки.  Потрошени са стъклените прегради на няколко автобусни спирки по бул. „Симеон Велики“ в близост до светофара на зала „Младост“ и до НОИ, както и в кв. „Боян Българанов“  по ул. „Самара“. Унищожени са пейки на детската площадка в градинката между улиците „Панайот Волов“ и „Марица“, части от мекото модулно покритие, както и осветителни тела на спортната площадка в съседство. За възстановяване на щетите, включително за ремонта на уличните стълбове и мантинели, унищожени преди Коледа, ще са необходими повече 20 000 лева. Средства, които могат да се използват за благоустрояване, коментират от общината.

От администрацията призовават шуменци да не остават безучастни към подобни вандалски прояви и припомнят, че гражданите могат да подават сигнали на тел. 112.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *