Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 717

Катастрофа на 4. коловоз

Дизелов локомотив на БДЖ се е блъснал в железопътен моторен влекач на гарата в Каспичан, научи Шмоко.бг. На мястото на инцидента, който е станал малко преди 20:00 в понеделник вечер има полиция, всеки момент на мястото се очакват и разследващите. При инцидента са пострадали двама локомотивни машинисти, единият е с по-сериозни травми и вероятно средна телесна повреда, със счупени ребра.

Катастрофата е станала при маневра на 4. коловоз на каспичанската гара. Локомотив от 07 серия на националния жп превозвач трябвало да извърши маневра по доближаване и скачване с моторен влекач ДГКУ 5. По неустановени до момента причини локомотивът не намалил достатъчно скоростта при маневрирането и се блъснал във влекача. По време на сблъсъка в двете машини са се намирали по двама машинисти. Един от екипажа на влекача е бил отгоре върху платформата и при удара паднал на земята.

Мъжът е откаран окървавен в болницата в Шумен. По думите на очевидци не помнел какво е станало, тъй като бил с комоцио. Пострадалият е 48-годишният Мустафа Емурла от Бургас. Обработена е рана на главата му, настанен е в шуменската хирургия със счупени ребра. Колегата му, 55-годишният Станчо Станчев от Бургас е с по-леки травми.

От гарата в Каспичан отказаха информация по случая като се позоваха на вътрешни правила и очакваното разследване. Шмоко.бг научи от свои източници, че моторният влекач се е завръщал от ремонт от София и е трябвало да бъде закаран до Синдел от варненска бригада машинисти.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *