С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,523

Карнавал в Арената

За първи път станалият вече традиционен за Шумен Карнавал на плодородието беше официално открит на закрито – на сцената в новата спортна зала Арена Шумен.

В 17.30 часа старт на десетото юбилейно издание на карнавала даде кметът на града Любомир Христов, който сподели пред публиката, че се е сбъднала мечтата му залата да се построи и да се напълни с хора.

Кметът благодари на всички състави, които са се отзовали на поканата да участват. На сцената в залата се изявиха хор “Бодра песен” и танцовите състави “Шумен”, “Луди млади”, “Мадара” и “Веселяче”.

Успоредно с това от Градската градина тръгна шествие на участниците от Сърбия и Македония, придружени от шуменските мажоретки и Градския духов оркестър. По-късно те и търговищкият състав “Шарено герданче” изнесоха концерт на откритата сцена на площад “Освобождение”.

Истинският карнавал е утре – събота, когато в 15.30 часа от площад “България” ще потегли карнавалното шествие, в което ще участват близо 2000 души в 57 групи. В неделя в парка до общината е вкусната част с кулинарна изложба-базар с над 100 маси. Пълната програма на карнавала може да видите тук.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *