С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,362

Карал пил – в затвора


Мъж от Каблешково сключи споразумение с Шуменската районна прокуратура и ще влезе за четири месеца в затвора за шофиране след употреба на алкохол. Споразумението вече е одобрено от XV състав на Шуменския районен съд и е с характер на влязла в сила присъда, кято не подлежи на обжалване.

Албин Асенов от Каблешково беше арестуван в края на юли т. г. в село Ивански след неуспешен опит заедно с приятел да открадне булка за погром и шофирани с алкохол и наркотици. Полицаи, които следели за реда в малките села в Шуменско се натъкнали в ранните часове на 25 юли на „Мерцедес С200 CDI“ с бургаска табела А8660НХ. Зад волана бил 27 годишният Албин. При проверка с дрегер апаратът показал 1.86 промила алкохол. По-късно кръвната проба дала резултат 1.75 промила. Положителна била и пробата за амфетамин.

По време на полицейската проверка постъпил сигнал и за това, че Албин, заедно с 29-годишен приятел са нахлули в имота на 49-годишен жител на Ивански с идеята да откраднат булка. Станал скандал, а в суматохата гостите счупили телевизори  унищожили друга покъщнина. Срещу Асенов било образувано досъдебно производство. Мъжът вече имал едно одобрено споразумение от Районния съд в Поморие за шофиране след потреба на алкохол, което влязло в сила едва три дни преди да го заловят отново пиян зад волана.

При това положение Албин Асенов приел да излежи ефективно четири месеца затвор при общ режим и да плати глоба от 300 лева. Съдът отне на подсъдимия и свидетелството за управление на МПС за срок от 1 година.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *