С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 953

Каралийчев в електронния свят

„В приказния свят на Ангел Каралийчев“ е проектът,  по който ДГ “Звънче” в Шумен работи през цялата 2022 г. Той се реализира по повод 100 години от рождението на автора и крайният му продукт бе представен днес. Проектът е съфинансиран от Общински фонд „Култура“, след участие в конкурс, припомни директорът на градината д-р Галина Благомилова, която е и ръководител на проекта.

Този проект е представлява особен интерес с крайните си продукции – театрализирани приказки от А. Каралийчев, емоционална енциклопедия, илюстрации по произведения на автора, електронна книжка „Житената питка“, която интерпретира една от най-известните и харесвани творби на автора. Тя съчетава илюстрации от децата в детската градина и аудио театрализиране на сюжета от ученици от СУ „П. Волов“.

Този електронен продукт ще се ползва както от децата в предучилищна възраст, така и от учениците от начална степен при изучаване на автора в часовете по литература. Постигнатите цели на проекта сочат повишен интерес към произведенията на А. Каралийчев, както и широкото разпространение на интерпретациите им сред деца, родители и учители, каза д-р Благомилова.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *