Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 465

Карайте внимателно

Близо 4200 са констатираните нарушения  по пътищата на територията на ОДМВР- Шумен през месец юни. За различни констатирани нарушения на водачите са съставени 773 акта,  наложени са 1859 глоби с фиш, съставени са 1220 електронни фиша.

Значителна част от установените нарушения са за неспазване на скоростните режими. Със скорост до 30 км/ час над позволената са установени 111 водачи. За нарушение на максимално позволена скорост от 31 до 40 км/час са издадени 978 електронни фиша. Със скорост между 41 и 50 км/ час над максимално допустимата са установени 118 водачи. 14 са шофьорите, които не са спазили ограниченията на скоростта и са преминали през определен пътен участък с скорост от над 50 км/ час от максимално разрешената.

За неправилно спиране и паркиране са санкционирани 630 водачи. В 188 от случаите проверяваните водачи не са спазвали предимство, знаци и сигнали. Петима са установени да отнемат предимство на пешеходец. 15 са извършвали неправилни маневри, 21 са санкционирани за неправилно движение по пътното платно. 237 са водачите, които не са ползвали обезопасителни колани или каска, 24 са ползвали мобилен телефон при управление на превозно средство. 302 от проверените водачи са били с нередовни пътни документи, 140 са били зад волана на технически неизправно превозно средство. През месец юни по пътищата са установени 66 неправоспособни водачи. 68 са били без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, а 29 без поставен винетен стикер.  41 са установените нарушения на пешеходци.

През месец юни временно са отнети свидетелства на 135 водачи.  69 са с временно отнети шофьорски книжки, след като били установени да управляват с наложени глоби, незаплатени в срок на доброволно заплащане. На 41 водачи са отнети свидетелствата за управление на мпс, след като са управлявали превозно средство без застраховка „Гражданска отговорност“. 17 водачи са останали временно без свидетелство за управление след като през юни по време на проверки са засечени да шофират с алкохол над 0, 5 промила.

През месец юни на територията, обслужвана от ОДМВР- Шумен са регистрирани 69 пътнотранспортни произшествия. Шест от тях са тежки, с един загинал. Ранените при катастрофи са шестима.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *