С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 835

Капралов отчита

307681_2267420738156_1914159381_nРъст на жалбите до себе си отчита общественият посредник на община Шумен Иван Капралов за първото полугодие на годината. Анализът за полугодието вече е внесен на вниманието на кмета и на общинския съвет.

От офиса на омбудсмана съобщават, че приетите, изслушани и консултирани граждани през първите шест месеца на 2015 г. са 305 и това е малко повече в сравнение със същия период на миналата година.

Според данните в отчета, се увеличават жалбите и сигналите, свързани с уличното осветление в Шумен и скитащите кучета.

Капралов настоява, че администрацията не бива да пести усилия в предоставянето на повече информация за свои градоустройствени решения и дава за пример дискусията около новия автобусен обръщач в кв. “Боян Българанов”.

От анализа става ясно, че общинската администрация се е съобразила с препоръките на омбудсмана и е отменила създадените пречки по процедурата за отпускане на помощи за лечение.

Капралов отново поставя въпроса за справедливостта на съществуващата такса от 35 лв. при подаването на сигнал и искането за проверка за незаконно строителство.

Коментари

  • Марияна Петрова юни 19, 2015 в 9:12 am

    Много Ви моля да ми изпратите на имейл адрес как мога да установя среща с г-н Капралов.Къде се намира приемната му и в какви дни и часове приема .Предварително Ви благодаря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *