С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Кампания Горска класна стая

Над 400 деца и младежи участваха в уроци, проведени от служители на ДПП Шуменско плато по повод кампанията на Изпълнителна агенция по горите, наречена „Горска класна стая“.

Кампанията стартира с поход до Хан Крумския скален манастир, в който се включиха 75 души от НУ „Княз Борис I“, СУ „Тр. Симеонов“, НУ „Илия Р. Блъсков“, СУ „Сава Доброплодни“, както и първокласници от училището в с. Ивански. По време на прехода експертите от Парка представиха дейността на Дирекцията и спецификите на лесовъдската професия. На терен бяха показани и уникални представители на растителния и животинския свят. Някои от уроците включваха знания за прилепите и посещение на пещера „Бисерна“. В горската класна стая обучение получиха и ученици от 8 до 10 клас на духовното училище НЮВВАБ.

Това бяха и темите на уроците, които експертите проведоха с деца и ученици от различни възрасти на СУ „Йоан Екзарх Български“, СУ „П.Волов“.

Огромен интерес предизвика шатрата на ДПП „Шуменско плато“ по време на общоградския хепънинг по повод Деня на детето. През арт работилницата и горските игри преминаха множество деца и родители.

Интерес към кампанията за популяризиране на лесовъдската професия и дейностите в горите проявиха и клубове по интереси и детски занимални „Знание“, „Смарт кидс“, „Защо“ и т.н.

Горските педагози в Парка ще продължат да работят с деца през цялото лято. Занятия ще се правят по заявка на организирани групи. Ще бъдат предложени темите за най-разпространените дървесни видове, как да оцеляваме в гората, лесовъд за един ден и други, като ще се акцентира върху заниманията на открито.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *