Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 430

Камера! Работи

Със снежинки и шампанско започна първият официален снимачен ден на най-новата българска продукция на режисьора Стефан Командарев с работното заглавие “Ало”. Снимките трябваше да започнат още през ноември, но се забавиха заради административни пречки, свързани с новия закон за филмовата индустрия и липсващите правилник за негово прилагане и нов устройствен правилник на Националния филмов център.

“Спокоен съм, защото сме изключително добре подготвени, над една година репетираме, всички детайли са уточнени, страхотно подготвен екип, всички места за снимки са определени, страхотни актьори и посрещане от Шумен. Единственото, което ме притеснява са тези неща, които хвърчат във въздуха, малко снегът ни идва леко в повече, но и  с това ще се преборим, коментира преди да заработят камерите Стефан Командарев. Снимките на „Ало“ трябваше започнат в началото на ноември, но заради новия Закон за киното и липсата на правилник за прилагането му беше блокирано финансирането на българското. „Заслугата“ е на Министерството на културата, Министерския съвет, Националния филмов център, защото миналата година се оказа нулева за българското кино.” – коментира Стефан Командарев.

Шумен ще се превърне във филмова площадка до началото на април, когато кинаджиите ще се преместят в Русе. На място в града ни ще работят между 40 и 60 души, като сцени ще бъдат заснети в Симфониетата, полицията, СУ “Сава Доброплодни”, апартамента на главната героиня с изглед към Паметника, както и по шуменските улици. Историята, която се разказва във филма, е за телефонните измами, чиито жертви най-често са възрастните хора. Главната роля във филма се изпълнява от Ели Скорчева. Героинята й е 70-годишна пенсионирана учителка, която губи спестяванията си след ало измама, а парите са били за надгробна плоча на починалия й съпруг.

Героинята на Ели Скорчева живее в апартамент с прекрасна гледка към Паметника – мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“, построен за 1300 годишнината на България през 1981. Звездата на родното кино се връща на снимачната площадка за първи път от 30 години. Последната й роля е в драмата на Любомир Христов и Валентин Недялков „Нежни убийства“ през 1991 година, там си партнира с Веселин Ранков и играе Жената.

Сценарият е построен върху документални материали на журналистката от Нова телевизия Тина Ивайлова, автор на поредица от репортажи за телефонните измами.„Сюжетът с ало измамниците е само една отправна точка, основно темата е за това какво се случва с поколението на нашите майки и бащи, живеят ли те достойно, така както заслужават. Не е достойно едни хора, които са работили честно и почтено през целия си живот, които са ни отгледали, да не могат да си позволят елементарни базисни неща като топло, парното вкъщи, добра храна, културен живот.“ – разказва Командарев.

Коментари

  • Кени Заид март 9, 2022 в 11:42 pm

    Тая тема беше актуална преди коронавируса, т.е. преди повече от 2 години

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *