С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,523

“Камбро” през 2019

Керем Йозбек, управител на “Камбро Озей БГ”

 

Строителни неуредици забавиха изграждането на шуменския завод на регистрираната в Калифорния група “Камбро”. Строителството на територията на индустриалния парк, което се извършва от компанията “Щрабак” беше почти спряло, но тази пролет тръгна отново и производствените помещения вече са затворени на груб строеж, като очакванията са в скоро време заводът да бъде отворен.

Американската компания майка “Камбро” е основана на 1 август 1951 година от братята Бил и Арджайл Кемпбел. В момента синът на Бил, Арджайл Кембел, който носи имената на чичо си, е председател на управителния съвет на турската “Камбро озей пластик”. Първият продукт, който произвежда компанията е известният по цял свят днес поднос за храна Camtray и бил пуснат официално в 12 по обяд на 1 август 1951 година за нуждите на болниците. Производството в Шумен също ще включва табли и подноси.

В петък на първата копка на новата подзона в “Индустриален парк Шумен” АД беше и управителят на “Камбро Озей БГ” Керем Йозбек, който за първи път пред български медии коментира за Шмоко.бг плановете за изграждането на завода.

– Г-н Йозбек, какво се случва със строителството на на завода на “Камбро” в Шумен?

– Имаме едно известно закъснение в нашия проект, но очакваме да го завършим най-късно в началото на 2019 година, дотогава трябва да е готова нашата фабрика.

– Вие вече имате производство в Шумен

– Да, но имаме намерение след като е готов заводът ни да удвоим незабавно капацитета. През следващите години очакваме огромен ръст в България.

– Имате предвид увеличаване на капацитета на този завод или изграждането на нови мощности?

– За следващите три години капацитетът на този завод ще бъде достатъчен. Ние ще преместим цялото оборудване от временните ни производствени помещения и ще докараме и допълнително машини за да увеличим нашия капацитет. Но също така тук ние ще построим складове, където ще консолидираме някои от продуктите, които се произвеждат в наши фабрики в целия свят – в Индия, Китай…

– Тук в парка ли ще бъдат тези складове?

– Да, точно. През следващите три години. Това е в нашия проект.

– Колко души ще работят в “Камбро” през следващите три години след като започне производството в новия завод?

– Нашата цел е да достигнем 200 – 250 души.

– Срещате ли трудности с намирането на работна ръка?

– Да, трудно е. Особено заради сезонността на трудовата заетост през лятото. Много хора оттук отиват в Европа – в Германия, в Холандия и др. само за сезона. Но нашите намерения са да създадем добри взаимоотношения заедно в един голям отбор, като предложим добри работни условия, добра работна среда.

Коментари

  • шуменец август 3, 2018 в 4:32 pm

    Ламинирани подноси (табли). Именно “Камбро” е първият производител на познатите по цял свят днес табли за сервиране в заведенията за бързо хранене.

  • станко август 3, 2018 в 1:56 pm

    Ако разбрахме и какво ще произвежда щеше да е добре !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *