С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Камбро в Шумен

kerem

Керем Йозбек, управител на “Камбро озей БГ”.

Турската компания “Камбро озей пластик” ще инвестира в завод в Индустриалния парк в Шумен чрез регистрираното на 10 октомври т. г. в София местно дружество “Камбро озей БГ”, научи Шмоко.бг. Това е инвестицията, за която вече анонимно беше съобщено, че е американска, а “Камбро озей пластик” е дъщерно предприятие на регистрираната в Калифорния САЩ компания “Камбро”, специализирана в производството на стоки за бита и оборудване и съоръжения за търговски обекти, ресторанти, кораби и хранително-вкусовата промишленост. Под шапката на “Камбро” освен турското дружество са още “Камбро Юропиън Лоджистик” и китайската “Хойчжоу Камбро Комерс”, а производствени мощности или дистрибутори има почти във всяка една държава по света.

За “американците” от Турция се знаеше, че са капарирали недвижимост в Шумен, а според информация на Шмоко.бг на 1 декември т. г. е финализирана сделката и “Камбро озей БГ” е закупила срещу 1.4 милиона лева 35.8 декара земя от “Индустриален парк Шумен” АД. Управител на българската “Камбро” е 39-годишният Керем Йозбек. Йозбек е работил на различни постове в Ikea от 2002 до 2011 година, до юни 2015 е в “Pasabahce”, а през последните година и седем месеца е заместник-генерален директор на “Камбро озей пластик” в Истанбул. Капиталът, с който е регистрирана “Камбро озей БГ” ЕООД е 20 хиляди лева.

Без да споменава конкретно фирмата инвеститор във вторник кметът на Шумен Любомир Христов каза, че новите инвеститори първоначално са имали намерение да разкрият 150 работни места, но според новите им планове тази цифра ще е по-голяма. В асортимента на световния концерн има много производства и още не е съобщено какво точно ще произвежда заводът в Шумен. От “Камбро озей БГ” чакали да получат строителни разрешения и да анонсират инвестицията си.

Най-обикновеният поднос, който познаваме в ежедневието е първият произвеждан и патентован продукт на "Камбро" под името "Camtray"

Най-обикновеният поднос, който познаваме в ежедневието с две “ушенца” за хващане е първият произвеждан и патентован продукт на “Камбро” под името “Camtray”

Американската компания майка “Камбро” е основана на 1 август 1951 година от братята Бил и Арджайл Кемпбел. В момента синът на Бил, Арджайл Кембел, който носи имената на чичо си, е председател на управителния съвет на турската “Камбро озей пластик”. Първият продукт, който произвежда компанията е известният по цял свят днес поднос за храна Camtray и бил пуснат официално в 12 по обяд на 1 август 1951 година за нуждите на болниците. Подносите, без които днес не си представяме нито един стол или заведение за бързо хранене намират бързо приложение в учебни заведения, хотели, магазини, лечебни заведения и локали за храна. Почти всички съдове и изделия за бита, които използваме днес по света са в една или друга степен основани на идеи и патенти на “Камбро”. Сега произвеждат освен подноси още термоконтейнери, салатни барове, посуда и кухненско обзавеждане, т. н неутрално оборудване – колички, стелажи и подвижно оборудване за многофункционално използване. Тяхно производство, в частност, са количките, подносите и витрините в кътовете за бързо хранене на веригата Ikea.

Турската част на компанията е основана през 1971 година като “Ozay tray” като фирма за производството на подноси и оборудване за Ikea, Habitat и вериги от заведения за обществено хранене. На 7 февруари 2004 година американската “Камбро” придобива чрез обединяване турската компания за да стъпи на европейския пазар.

Централата на "Камбро" в Хънтингтън Бийч, Калифорния.

Централата на “Камбро” в Хънтингтън Бийч, Калифорния.

Коментари

  • Севдие септември 24, 2018 в 8:16 pm

    Нямали да има автобус село Гусла да ходим да работим камбро взематили оште хора за работа

  • Севдие септември 24, 2018 в 8:14 pm

    Нямате ли автобус в Гусла да ходим да работим в камбро

  • галя великова рачева май 9, 2018 в 6:07 pm

    здравеите търсите ли още работници

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *