Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 430

Кабиюк получи обещаните 600 000 лв.

Предвиденото подпомагане в размер на 600 000 лв. за „Кабиюк“ ЕАД вече е факт, средствата са преведени на дружеството. Това съобщи министърът на земеделието Иван Иванов, който е на посещението в дружеството днес. Той напомни, че средствата са отпуснати за обезпечаване на част от разходите на предприятието, съгласно сключен договор с Министерство на земеделието за поддържане на автохтонни и други ценни породи от Националния генофонд по животновъдство и съхраняването им като национално богатство, отбелязват от пресцентъра на министерството.

Аграрният министър заяви, че трябва да бъдат възстановени предприятията с национално и символно значение за България като „Кабиюк“.  „В това държавно предприятие се съхранява генната банка, която е много необходима за бъдещето на българското животновъдство“, категоричен бе той. Министър Иванов отново потвърди ангажиментът на Министерство на земеделието да работи в посока възстановяване на предприятието и излизането му на печалба в бъдеще.

“Породистите, расови коне са предпоставка за високи спортни постижения. Трябва да ги съхраним, както и целия генофонд на България”, заяви министър Иванов. Той присъства на откриването на тридневните състезания по всестранна езда, които се провеждат в гората край „Кабиюк“. Организатор на състезанията са спортен клуб „Кабиюк“ – Шумен и Българската федерация по конен спорт.

Проведените надпревари са за държавно първенство в дисциплината с категория 2 звезди и “Купа България”, като се състояха и съпътстващи турнири в клас Н за 4-годишни коне и аматьори и за 5-годишни коне.

Министър Иванов пожела успех на участниците и ги призова да пазят традициите живи. Той поздрави победителката в “Купа България” Виктория Маринова и шампионката от държавното първенство Летисия Димитрова от спортен клуб „Кабиюк“ – Шумен.

Снимки: Пресцентър МЗ

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *