С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

Искане за постоянен арест

18-годишният младеж е тестван за алкохол и наркотици, пробата за наркотици е положителна за амфетамин. Снимка: Скрийншот от Телевизия Шумен.

Окръжна прокуратура – Шумен ръководи досъдебно производство във връзка с тежко пътно произшествие, в резултат на което е настъпила смърт и има причинена средна телесна повреда, при управление на МПС след употреба на наркотични вещества, съобщи говорителката на Апелативната прокуратура във Варна.

Във връзка със случая е задържан 18-годишният Жечко Кюркчиев управлявал един от автомобилите, научи Шмоко.бг. В социалните мрежи коментират сходството на имената с имената на известен шуменски бизнесмен. Младежът не е син, внук или племеник на бизнесмена, показва елементарна репортерска справка.

Прокуратурата повтаря вече известната информация, че около 21:20 часа на 28 септември 2022 година на булевард „Цар Симеон Велики“ в град Шумен възникнало пътно-транспортно произшествие с участието на два леки автомобила. Вследствие на възникналия инцидент, 22-годишната водачка на едното
превозно средство е починала, а возещата се до нея пътничка, е настанена в МБАЛ-Шумен със средна телесна повреда.

Веднага след сблъсъка, 18-годишният Жечко Кюркчиев е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробата за наркотици е отчела положителен резултат. Кюркчиев е правоспособен водач от близо 5 месеца. По данни на неговия спътник младежът е карал със скорост по-висока от максимално допустимата в градски условия и за кратко е отвлякъл вниманието си от пътната обстановка. Ж.К. е задържан веднага след
произшествието.

Работата по случая продължава, назначени са множество експертизи, с които да се изяснят причините и обстоятелствата, довели до фаталния сблъсък. Предстои повдигане на обвинение на младия мъж, както и задържането му за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен с оглед довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение спрямо него.

В четвъртък брифинг по случая даде окръжният прокурор Орлин Куздов.

“Този феномен, който се разнася из нашата страна, ни застигна и нас – управление на моторно превозно средство с наркотични вещества. Това е младо момче, което има право да управлява МПС от 5 месеца. За тези месеци вече има една глоба по фиш, която е за техническа неизправност – изгорял фар. Скоростта му е била от 80 км и повече в час. Навлиза в кръстовището, като не пропуска другия автомобил, който вече е навлязъл в кръстовището.” – обясни Куздов.

Охранителни камери на съседни търговски обекти са записали видео със самата катастрофа, което ще помогне за фактическото й изясняване.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *