Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 465

Искаме си Военното

Подкрепа за възстановяване на статута на Висшето военно училище в Шумен ще поиска със своя докладна председателят на местния парламент проф. Борислав Беджев от Общинския съвет. Докладната ще се гледа на предстоящата сесия на на 28 юни. Причината е, че от 2-3 години има създадена инициативна група, а към нея и Инициативен комитет за възстановяване на статута на военното училище, какъвто той беше до 2002 г. Висшето военно училище беше добро, с високи акредитационни оценки, но заради икономисване на средства бе преобразувано във факултет на Великотърновското училище „В. Левски“, припомни проф. Беджев. Проблемът не зависи от становището на местния парламент, но ще изрази позицията на местната общественост, сметнаха членовете на консултативния съвет.

На днешното си заседание консултативният съвет реши в дневния ред  да влязат 36 точки. Ще бъдат гледани годишните отчети на търговските дружества, ще бъде избран и нов временен управител на ДКЦ1 до провеждането на конкурс. Кметското ръководство ще предложи длъжността да бъде заета от д-р Магдалена Ангелова, кардиолог.

Съветниците ще обсъдят второ предложение за изграждане на спортна база, басейн и летен център за изкуства в района на Тежкия полк. То е внесено от съветника Иван Ламбов, който представлява група бизнесмени и според запознати било придружено и от финансова обосновка. Идентично предложение има и от бизнесмен, чийто адвокат е Петър Рафаилов. На миналата сесия Рафаилов поиска да бъде удължено решението за отдаване, докато бъде отворена програмата, по която да кандидатстват за финансиране, с което съветниците се съгласиха. Те обаче не поеха ангажимент, ако се появи втори кандидат, с готови средства, да му пазят мястото.

По искането на съветника Добрин Чайлев за създаване на временна комисия за преименуване на местности на територията на община Шумен Консултативният съвет реши точката  да  не се гледа, тъй като е неправилно насочена към ОбС. Това дублира решение за създаване на експертен съвет по наименованията от октомври 2016 г., обоснова се проф. Беджев. Според Метин Джамбазов докладната трябва да бъде насочена към Експертния съвет и, ако той сметне за необходимо, ще направи предложение, което да се обсъжда на сесия на ОбС.

Иначе кметският екип ще трябва да отговаря на питания за среща на кмета с генералния консул на Руската федерация Лукянчук, за обществените чешми, за разходките на домашни любимци, за видеонаблюдението, за опасна пешеходна пътека до математическата гимназия и др.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *