Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 490

Инцидент с футболистки

Автобус, с който са пътували момичета от футболния тим “Олимпия” (Шумен) е катастрофирал в неделя вечерта в района на Велико Търново. Новината съобщи пръв заместник-министърът на транспорта Ангел Попов. “Пак има обръщане, пак автомобил го е засякъл. Има пострадали, но няма убити”, заяви той пред БНТ.

Ето какво разказва за инцидента в профила си във фейсбук Димитър Димитров, който помага на доброволни начала в клуба и участва в подготовката на вратарките:

“Вчера около 20:00 часа на връщане от мач от София с женският отбор на Олимпия Шумен около Велико Търново претърпяхме сериозен пътен инцидент. Оцеляхме благодарение на изключително адекватната реакция на нашия шофьор Ерджан Алиев, който предотврати голяма трагедия. използвам случаят да му благодаря от все сърце за това, че спаси 13 човешки живота, включително и моя.

Апелирам, моля, крещя – хора като седнете зад волана мислете и пазете себе си и другите на пътя, защото всеки го очакват да се върне жив и здрав в къщи. Конкретно за инцидента снощи – бяхме засечени от лек автомобил Мазда с великотърновска регистрация с 19 годишен водач който предприе изпреварване на колона автомобили с изключително висока скорост.

За да избегне челният удар, нашият шофьор избяга в банкета на пътя, като освободи нашето платно за движение. За съжаление бяхме ударени странично и буса се обърна извън пътя. Спирачният път на Маздата беше над 100 метра. Най – хубавото от всичко е, че при тази ситуация се разминахме сравнително леко, благодарение най- вече на реакцията на нашия шофьор. Не пожелавам на никого да преживее ужасът който изживяхме докато извадим децата от буса.

Вчера около 20.00 часа на връщане от футболен мач в София от 16-ти кръг на Държавното Първенство по футбол за жени,…

Публикувахте от Ф.К. Олимпия Шумен в 16 април 2018 г.

 

И сега следва най – интересното – днес държавните органи са почнали пълна проверка на фирмата на нашият шофьор. Сигурно ще го изкарат по – черен от дявола и ще хвърчат актове и глоби. А виновникът за автомелето най – вероятно ще се размине леко защото “телесните повреди по участниците в ПТП-то са малки”.

Какво ни се промени в главите през така наречените демократични години, че като стъпим на пътя губим даже инстинкта си за самосъхранение – аз специално нямам обяснение. И за край на този мой пост искам отново да изкажа благодарност на нашият шофьор Ерджан Алиев, за това че с професионалната си реакция предотврати много голяма трагедия.” – пише Димитър Димитров.

Според говорителката на полицията във Велико Търново Марияна Христова шофьорът на лекия автомобил „Мазда”, се е движел към София. Той предприел изпреварване, но не успял навреме да се прибере обратно в своето платно, засякъл и се ударил странично в калника на идващия насреща му автобус, като го преобърнал встрани от пътя.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *