Добра ли беше за вас 2021?

or

гласували: 155

Информатици се състезават онлайн

Днес е реалният старт на Международния есенен (IATI) и Националния есенен (НЕТИ) турнири по информатика, чийто домакин и тази година е Шумен. Поради влошената епидемична обстановка и двата турнира се провеждат дистанционно, но международното жури е в Шумен.

Според председателя на организационния комитет, главен асистент д-р Бисерка Йовчева, тази година в международния турнир има рекорден брой участници, до момента те са 381 на брой и в двете възрастови групи от 20 държави. Сред участниците са най-добрите информатици на Русия, Румъния, Република Татарстан, Азербайджан, Северна Македония, Израел, Украйна, Иран, Молдова, Беларус, Грузия, Белгия, Сърбия, България.

Шумен е представен от 3 отбора, от които два са официални – един в младша и един в старша възраст. Вторият неофициален отбор е съвместен със състезатели от Шумен и Ямбол. Те ще се състезават от площадка ситуирана в Школа „А и Б“. България ще бъде представена от два официални отбора в младша и два официални в старша възраст.

Паралелно с Международния турнир, ще се проведе и Националният есенен турнир по информатика.

Закриването на турнира ще се състои на 29 ноември от 17 ч.

Домакин на турнира е Община Шумен. Партньори на IATI са ШУ „Епископ Константин Преславски“ и „Школа А и Б“. Турнирът се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката акад. Николай Денков и ректора на Шуменския университет проф. Георги Колев.

Генерален спонсор на събитието е „Алкомет“ АД.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *