С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,096

Интеграция чрез арт терапия

Десет деца на възраст от 3 до 7 години се включиха в различни занимания и интересни игри, които се проведоха в Центъра за работа в общността, разкрит по проекта „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи в община Шумен“, финансиран от Оперативната програма „Региони в растеж“. Те се учиха да разпознават цветовете чрез интерактивна дъска, рисуваха и оцветяваха геометрични фигури, забавляваха се с интерактивни игри, съобщават от пресцентъра на общината.

Центърът за работа в общността е създаден от Община Шумен в партньорство с фондация „Аделе“. Той се намира на ул. „Цар Освободител“ № 130 в Шумен. Дейностите имат за цел да предоставят подкрепа в ранна детска възраст за интегриране в образователната система и мотивиране на децата да посещават ясла, детска градина или училище. Те се осъществяват чрез индивидуална и групова работа на деца и родители от уязвими групи, както и чрез допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на училищната готовност на децата за равен старт в училище.

В центъра са обособени клуб за родители от общността „Когато бях дете“ и клуб „Книжки и играчки – играйте с нас“. Заниманията се водят от двама експерти и един образователен медиатор. Центърът се посещава и от деца на украински бежанци. Работното време е от понеделник до петък от 10.00 до 18.30 часа. Той ще продължи дейността си до приключване на проекта през месец юни 2023 година.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *