COVID-19: Трябва ли да има ново затягане на мерките?
Да

or

Не
гласували: 734

Инспекция в Шумен  

Заместник-министърът на здравеопазването Евгени Григоров беше днес на работно посещение в Шумен. На среща с областния управител проф. Стефан Желев, директора на РЗИ д-р Пепа Калоянова и директора на ЦСМП Шумен д-р Илиян Илиев бяха обсъдени ваксинационната кампания в област Шумен и изпълнението на указанията на здравното министерство за провеждането на предстоящите парламентарни избори в условията на COVID-19, съобщават от пресцентъра на Областната администрация.

По време на разговорите стана ясно, че указанията на министъра на здравеопазването за провеждане на изборите за народни представители в страната на 4 април 2021 година в условията на обявена извънредна епидемична обстановка във връзка с COVID-19 са изпратени до РИК и е осигурено всичко необходимо като условия за безопасна работа на комисията. Приключила е ваксинацията на членовете на районната комисия и на общинските администрации, ангажирани с изборния процес, които желаят да бъдат ваксинирани. От днес при добра организация и по график е започнала ваксинацията на всички членове на секционните комисии, които са изразили желанието си да бъдат ваксинирани срещу  COVID-19. Ваксинацията се извършва в ДКЦ 1 в Шумен и в болниците  във Велики Преслав и Нови пазар, като разпределението е по териториален принцип.

По отношение темпа на масовата ваксинация заместник-министърът беше информиран,  че е осигурен „зелен коридор“ в Шумен за имунизиране срещу COVID-19 на всички желаещи граждани в разкрития имунизационен кабинет в МЦ „Свети Иван Рилски“ (на гърба на Старата поликлиника), като вечер екипите там работят, докато  бъдат ваксинирани всички чакащи хора. До момента ваксини са получили 15 от общопрактикуващите лекари в област Шумен, като при нова доставка ваксини ще получат всички общопрактикуващи лекари. При необходимост има готовност да бъде сформиран и мобилен екип със съдействието на ЦСМП, който да ваксинира хората в отдалечените населени места.

Към вчерашна дата над 3000 души са ваксинираните в област Шумен, над 700 души са получили и втора доза от ваксината.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *