Одобрявате ли действията на служебното правителство?

or

гласували: 83

Иновации в действие


СУ „Панайот Волов”, град Шумен е домакин на работна среща за обмяна на добри практики по НП „Иновации в действие” за периода 12 – 14 април, съобщиха от ръководството на учебното заведение. Участници в срещата са директори и преподаватели от V ОУ „Митьо Стайков“, гр. Стара Загора и ОУ „Любен Каравелов“, гр. Видин.

Гости на срещата: г-жа Габриела Калайджийска – старши експерт по организация на средното образование в РУО Шумен, доц. д-р  Виолета Кюркчийска – директор на Департамента за информация, квалификация и продължаващо образование, гр. Варна, г-жа Станислава Богданова – гл. експерт „Бюджет и финанси в образованието“ в община Шумен и член на обществения съвет на училището.

Работната среща стартира с приветствие от госпожа Росина Инджева – директор на СУ „Панайот Волов”, която подкрепя иновативните методи на преподаване – гарант за качествен образователен процес и съвременно модерно училище.

В организираната програма беше планирана дискусия на тема: „Предизвикателствата пред съвременния учител“. Трите училища представиха своята визия за съвременен образователен процес, който включва променена физическа среда, различни иновативни методи на обучение и новата роля на учителя.

Доц. д-р Кюркчийска изказа своето становище за ролята на обучителните организации в условията на „новото нормално”. Представени бяха презентации по темите: „Предимства и недостатъци на обучението от разстояние в електронна среда” и „Предизвикателства пред иновативното обучение в условията на ОРЕС”.

СУ “Панайот Волов” представи два иновативни интегрирани урока в начален и в прогимназиален етап. Гостите останаха впечатлени от работата на училището домакин. Обмениха се идеи за иновативни методи в начален и в прогимназиален етап за работата в електронна среда от разстояние.

Клубът по Роботика на СУ „Панайот Волов” демонстрира три екологични идеи, свързани с използването на роботи за опазване на околната среда – разделно събиране на отпадъци, автоматично поливане на цветя, отчитащо влагата на почвата, и робот – диспенсър за дезинфектант. Бяха направени и демонстрации с дрон в двора на училището.

Преподавателите обмениха опит за повишаване на мотивацията на учениците за учене със съмишленици, с които изповядваме една кауза – ново, модерно училище, чиито преподаватели са новатори по дела и по дух.

Предстои такава работна среща по НП „Иновации в действие” през месец юни в V ОУ „Митьо Стайков“, гр. Стара Загора, на която ще присъстват представители на нашето училище.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *