Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 490

Инж. Деан Станчев: Патриотизмът е имунната система на бъдещето

Инж. Деан Станчев е втори в листата на „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“ в 30-и Многомандатен избирателен район – Шумен за предстоящия извънреден парламентарен вот на 11 юли. Той е роден, израснал и работи в и за Шумен. Два мандата е общински съветник и представител на родния си град в 44-ото Народно събрание. Доказал е с работата си, че познава отблизо проблемите на Шумен и знае как да ги разреши. За разлика от много други кандидати за представителство в новия парламент, той и колегите му от листата на „Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ“ са отстоявали и защитавали редица важни за региона и страната въпроси пред институциите на различни нива и продължават да го правят.

– Инж. Станчев, на изборите през април ВМРО се яви със самостоятелна кандидатура, а сега сте в коалиция. Какво всъщност се промени за последните няколко месеца?

– През април не ни достигна съвсем малко, за да намерим място отново в Народното събрание. Подобна беше ситуацията и с колегите ни от НФСБ и Воля.

Междувременно т.нар. „партии на промяната“ всъщност вкараха в парламента немалко добре познати стари мутри, били и част от управлението на страната ни в различни периоди от т.нар. „преход“. Същите тези говорят за „смяна на статуквото“, за „нов морал“. Хора, защитавали и подкрепяли през годините редица съмнителни „бизнесмени“, днес решават, че са с нова премяна, режат си опашката и вече са носители на „новия морал“.

А част от този „нов морал“, за който открито говорят и пропагандират за нещо напълно нормално, дори и сред подрастващите, е признаването на десетките знайни и незнайни полове, както и на бракове, които създават семейства от „Родител 1“ и „Родител 2“. Не, дами и господа! Тук, в България, хората се раждат като мъж и жена, семейното съжителство е от мъж и жена и родителите в едно семейство са и трябва да са само и единствено мъж и жена.

Същите тези носители на „нов морал“ просъществуваха като Народно събрание рекордните 25 дни, от които едва 9 работни!?! Те ще се запомнят само със скандалите, разправиите и площадната лексика, както и с повишаването на възнагражденията си за – повтарям – едва деветте и то непълни работни дни, които записаха. Направиха набързо едни недомислени промени в Изборния кодекс, част от които редица юристи продължават да тълкуват кое, как и дали е възможно да се случи. С друга част от тези промени позволиха чужда държава да влияе пряко на управлението на България. От ЦИК дори признаха, че след падането на ограничението за разкриване на избирателни секции извън ЕС, най-много такива потвърдени заявки, и то в пъти повече от досегашните, са в Турция. А там вече имаше едно посещение на делегация от уж българска партия, лидерът на която се оказа, че не бил много наясно коя е родината и прародината му. Наскоро доста странно подобно посещение имаше и от друг лидер на партия и бивш премиер на България. Смятам, че на всички е ясно как се организират изборите в югоизточната ни съседка и как всичко е под диктовката на Ердоган, който след това съвсем естествено ще си търси и дивидентите от всичко това.

На фона на всичко това жизненоважно за бъдещето на България е в парламента да има хора, които защитават националните ни интереси, хора, които защитават традициите и устоите на нашата страна, както и традиционните семейни ценности. Именно зад това се обединихме ние – „Българските патриоти“ и това е основната задача и основното предизвикателство пред нас в Народното събрание.

-Как всъщност смятате да направите това? Какви са Вашите предизборни обещания?

-За разлика от много други партии и коалиции, ние не залагаме на празни предизборни обещания и красиви думички, които всички искат да чуят, но никой няма и най-малка идея как и дали въобще да изпълни. Ние поемаме точни и ясни ангажименти, продължение на вече изпълнени от нас задачи. Защото ние вече доказахме, че можем да решаваме основни проблеми от регионално, а и от национално значение. Ние вече актуализирахме доходите и пенсиите и ще продължим да работим в тази посока. Ние повишихме силата и доверието в Българската армия и ще продължим да работим в тази посока. Ние защитихме традиционните български семейни ценности, като спряхме „Истанбулската конвенция“ и ще продължим да работим в тази посока.

-Основен проблем у нас продължава да  е демографската криза. Как Вие смятате да се преборите с нея?

-В интерес на истината ние първи започнахме да говорим и работим за решаването на този проблем, като инициирахме създаването на Център за демографска политика. Ние смятаме, че държавата и общините трябва да подкрепят децата и младите семейства.

Затова и в нашата програма е залегнало подпомагане на пълнолетни родители, завършили минимум средно образование, в размер – 2000 лева при раждане на първо дете, 5000 лв. при второ и 10 000 – при трето дете. Ще се борим за увеличение на парите за втората година майчинство до достигането на поне 80% от минималната работна заплата. В момента са 380 лв. на месец, а минималната работна заплата е 650 лв.

Ние от „Българските патриоти“ считаме, че всяко българско дете има право безплатно да посещава ясла и детска градина. Предвиждаме в най-кратки срокове да се инвестират поне 100 млн. лв. за изграждането на нови детски градини и ясли, обособяване на вече изградени подходящи сгради и ремонт на старите градини и ясли. Само по този начин ще се прекрати унизителната томбола, в която сега се разиграват имената на хиляди дечица всяка година.

Ще настояваме за въвеждане на необлагаем минимум, за да подкрепим хората с ниски доходи. Ще настояваме и семейното подоходно облагане, което извоювахме за 2021 г., предвиждащо данъчни облекчения за всяко работещо семейство, както следва – 450 лв. за едно дете, 900 – за две, 1350 – за три деца, да стане постоянно и сумите до края на мандата да се увеличат до 600 лв. за едно дете, 1200 лв. – за две и 1800 лв. – за три деца.

Ние от „Българските патриоти“ ще работим за безплатни учебници и учебни помагала за всички ученици до 12-и клас. По всеки от общообразователните предмети трябва да има по един учебник, одобрен от МОН.

-Как можете да опишете листата на „Българските патриоти“ в 30-и МИР – Шумен?

-Ние от листата на „Българските патриоти“ в 30-и МИР сме хора, доказали че знаят как, могат и работят неизменно в защита на интересите на Шумен и шуменци в различни сфери – образование, култура, транспорт, икономика и инвестиции. Нашата листа е гаранция, че бъдещите народни представители ще лобират за решаването на проблемите на областта, ще защитават интересите на всички граждани, независимо от техните етнос и религия, без да получават директиви от местни феодали, чужди държави или икономически групировки, свързани с определени политически партии. Нещо, което винаги сме правили и ще продължим да правим!

Защото за нас България е над всичко!

Затова отправям призив към всички Шуменци – Подкрепете ни с № 16 в интегралната бюлетина и на машината!

Аз, инж. Деан Станчев, съм с преференция 102 и ще защитавам, както и винаги съм го правил, само и единствено българските интереси – Вашите интереси! Защото вярвам, че патриотизмът е имунната система, необходима за бъдещето на България!

Пресцентър ВМРО

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *