С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Инвестиции в парка

Три нови инвеститора са закупили терени в “Индустриален парк Шумен” АД през това лято, научи Шмоко.бг. Интересът към шуменската индустриална зона продължава и от “Индустриален парк Шумен” АД и Община Шумен, която е акционер в парка обявиха за петък от 11 часа първа копка на новата подзона “С”.

Парцел от 8.1 декара на територията на парка в края на юни т. г. е купила фирмата “Сарк България” АД, българско дъщерно предприятие на турския металургичен гигант “Саркуйсан”. Фирмата, която е регистрирана със седалище в Шумен и капитал от 8 милиона лева вече построи свои производствени мощности в близост до “Алкомет”, а инвестицията в Индустриалния парк би могла да означава разширяване на инвестицията в България в бъдеще.

 

“Бейдемир сач профил” е специализирана в частност в производството на метални контейнери и палети.

 

В средата на юли пък собственик на 3.6 декара естанала фирмата “Бейдемир металуъркс”, в която едноличен собственик на капитала е турската “Бедемир сач профил” от Измир. Фирмата майка е произвежда опаковки за товари и палети за автомобилната индустрия, рафтове за складове, пясъкоструйни машини и контейнери.

Близо 16 декара буквално преди дни е закупила и шуменската фирма “Дидис” на Деян Радев и Ивелин Иванов, в която към момента работят над 110 души и е един от водещите производители, вносители и износители на бебешки и детски продукти с марките LORELLI и BERTONI.

По-рано тази година през февруари близо 7.3 декара в парка е придобила шуменската компания “България пласт трейд”, която е специализирана в производството на дограма и беше наета от Община Хитрино за смяна на дограмата в обществените сгради след железопътната катастрофа през декември 2016.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *