Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 430

Инвестиции във ВиК мрежата

ВиК – Шумен завърши подмяната на част от съществуващ довеждащ водопровод с диаметър 630, стомана, намиращ се в непосредствена близост до помпена станция „Мадарски конник“ и до жп линията София – Варна, който водоснабдява селата Белокопитово, Панайот Волов и кварталите „Макак“, „7-и километър“ и „Индустриален парк“ на гр. Шумен. Обектът е част от годишната инвестиционна програма на дружеството, съобщават от пресцентъра на водното дружество.

Подмененият участък беше силно корозирал, тръбата изтъняла и това беше причина за чести аварии. Аварийните ремонти, освен неудобствата за клиентите ни, бяха сложни, поради наличието на тройници по трасето“, каза Антон Стефанов, главен инженер на ВиК – Шумен. „Сега този рисков участък е подменен с тръба от съвременни материали, полиетилен, със същия диаметър, което гарантира по-добри експлоатационни характеристики и подобрява водоснабдяването на клиентите от населените места, които се захранват от този довеждащ водопровод“, добави инж. Стефанов.

Инвестиционната политика на ВиК – Шумен се базира на равнопоставеност на всички клиенти на дружеството и е насочена към подобряване на водоснабдяването не само на градовете, но и на селата и малките населени места, смятат от дружеството. Въз основа на този принцип е разработена инвестиционната програма на ВиК – Шумен за 2022 г., като в нея са заложени мерки за подобряване на водоснабдяването на цялата област.

Проектите от инвестиционната програма се изпълняват паралелно с проекта за реконструкция на довеждащите водопроводи по Оперативна програма „Околна среда“ 2014 – 2020 г. и канализацията на гр. Шумен.

Коментари

  • Андреева май 23, 2022 в 9:08 am

    Защо няма вода на Съединение 45?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *