С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Има свободни места за първолаци

В Шумен има свободни места за първи клас и за предучилищно образование. Това съобщи на пресконференция днес зам.-кметът д-р Найден Косев.

От обявените 716 места в детските градини за предучилищно образование, приети и записани са 597 деца. Свободни места за 3-годишни са 104, за 4-годишните са 34, за 5-годишните са 15 и за 6-годишните деца – 20. От тази година на задължително предучилищно образование подлежат и 4-годишните деца, уточни д-р Косев.

55 са свободните места за първокласници в училищата в Шумен. За обявените 754 места са записани 676 ученици. Свободни места има в в Шесто основно училище, Девето основно „П. Волов“ в кв. Дивдядово, в СУ „В. Левски“ и в СУ „Тр. Симеонов“, обяви д-р Косев.

В процентно отношение от всичките 676 ученици 84,2% са приети по първо желание, 11,8% по второ желание и само 4% са приети по трето и четвърто желание.

Предвид по-малкия брой записани ученици, д-р Косев потвърди, че няма да има съкращаване на учители, нито затваряне на училища през новата учебна година.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *